Bayan Arkadas BulBayan Arkadaş İlanlarıEvlenmek İsteyen SuriyelilerGenelSuriyeli Bayanlar

Diyarbakır Suriyeli bayanlar

5 1 Oy Ver.
Üyeye Oy Ver

Diyarbakır Suriyeli bayanlar Sitemiz Açıldı Siz Diyarbakırlılara Özel Suriyeli bayanlar Sitelerimizde Gönül Rahatlığıyla Kürtçe Ve Türkçe Muhabbet Edebilirsiniz.Amacımız Ayrıştırıcı Değil Birleştirici Olmak.

Selamlarrr ben serpil canlarım, bu yaşa geldim hala kendime göre birisini bulamadım bir türlü 🙁 eğer benimle beraber kitap okuyabilecek, gezip tozabilecek, tüm gününü bana verebilecek bir erkek bulursam direk sohbete başlayabilir benimle. Yanımda uzun ömürlü dostlar istiyorum, gelenlerin hepsi gitti! Siz kalırsanız ben de kalırım yanınızda sizinle beraber. Benden ilgi ve şefkat eksiği asla görmezsiniz merak etmeyin. Sizde ilgi gösterirseniz fena olmaz yani (: Sıcak kanlı bir insanımdır ve düzgün yaklaşıldığında sevecen bir tiple yaklaşırım insanlara. Genelde bahçe tipinde doğanın olduğu yerlerde takılmayı, oyun oynamayı severim oralarda. Bana huzur verir.. Eğer sizde benim gibi çocuk ruhlu bir insansanız bana mesaj atın konuşalım!

Diyarbakır, Isının 40-50 dereceye vardığı yaz günlerinin bunaltıcı sıcaklığından kurtulmak amacıyla gelişen düz damlı evleri ile tipik yöre mimarisinin günümüzde de yaşatıldığı Diyarbakır, uzun surları, Malabadi Köprüsüyle görülmesi gereken bir ildir.

Diyarbakır Suriyeli bayanlar
Diyarbakır Suriyeli bayanlar, Diyarbakır Suriyeli bayan, Diyarbakır, Suriyeli bayanlar

Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesinde yer alan ve tarihî bir şehirdir. Diyarbakır kent merkezi yaklaşık 9 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Diyarbakır kent merkezi 4 ilçeye ayrılmıştır. Bunlar: Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’dir.

NÜFUSU

 

Diyarbakır ilinin nüfusu, TÜİK 2010 nüfus sayımına göre 1.528.958’dir. Fakat bu toplam il nüfusudur yani köyleriyle ve ilçeleriyle birlikteki nüfustur. Şehir merkezi yani asıl Diyarbakır kentinin merkez nüfusu ise 843.460’tır. Fakat Diyarbakır kent nüfusu hakkında bazı yabancı kuruluşlar ise nüfusun daha yüksek olduğu şeklinde bazı iddialar ileri sürmüşlerdir. Nüfusu ile Gaziantep’ten sonra Güneydoğu’nun ikinci büyük kentidir. Kilometrekareye düşen insan sayısı Türkiye ortalaması 88 iken Diyarbakır’da bu sayı 95’tir. 1990-2000 döneminde yıllık nüfus artış hızı binde 21.73, Türkiye ortalaması binde 18,3’dür. Diyarbakır merkezinizi nüfusu ise 843.460’tır. TÜİK.

 

Diyarbakır nüfusunun yüzde 53’ünü çocuklar oluşturmaktadır. İl genelinde erkek nüfusunun yarısının 17 yaşından, kadın nüfusunun yarısının da 18 yaşından genç kişiler oluşturmaktadır. Diyarbakır nüfusunun yüzde 87’sini Diyarbakır doğumlular oluştururken, Diyarbakır doğumlu olmayan nüfus için de ilk sayı Mardin, ikinci sırayı Bingöl doğumlular almaktadır. İl merkezinde evli olanlar,toplam nüfusun yüzde 53’ünü oluşturmaktadır

 

Diyarbakır’ın ilçeleri

 

Büyükşehir ilçeleri Bağlar · Sur · Kayapınar · Yenişehir

 

Diğer ilçeleri Bismil · Çermik · Çınar · Çüngüş · Dicle · Eğil · Ergani · Hani · Hazro · Kocaköy · Kulp · Lice · Silvan

 

TARİHÇE

 

Diyarbakır tarihinin, önceleri M.Ö.3000 yılına kadar uzandığı bilinirken, son zamanlarda Çayönü kazıları ile yapılan araştırmalar sonucunda uygarlık geçmişinin M.Ö.7500 yıllarına kadar uzandığı belirlenmiştir. Diyarbakır ve çevresinde Hurriler, Mitanniler, Hititler, Asurlar, Medler, Persler, Büyük İskender, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular ve Osmanlılar hüküm sürmüştür.

 

Bitki Örtüsü

 

Güneydoğu Anadolu’nun doğal bitki örtüsü olan bozkır, Diyarbakır’da da egemendir. Bozkır bitki örtüsü içinde otsu bitkiler daha fazladır. Bunlar ilkbaharda kısa bir süre içinde yeşerip çiçeklenir, ama yağışların kesilmesiyle yaz başında kururlar. Çevredeki dağlar, yer meşe ormanlarıyla kaplıdır.[9] Ormanlık alanlar ilin toplam yüzeyinin onda birini bile bulmaz.

 

İklimi

 

Diyarbakır’da sert bir kara iklimi egemendir. Yazları çok sıcak geçer fakat kışları Doğu Anadolu Bölgesi kadar soğuk geçmez. Bunun başlıca nedeni Güneydoğu Toroslar yayının kuzeyden gelen soğuk rüzgarları kesmesidir. En sıcak ortalaması 31 derece, en soğuk ay ortalaması ise 1,8 derecedir.[9] Günümüze kadar ölçülen en yüksek sıcaklık 46,2 derece ile 21 Temmuz 1937 gününde, en düşük sıcaklık ise -24,2 derece ile 11 Ocak 1933 gününde yaşanmıştır.

 

Yıllık yağış ortalaması 496 milimetre olan şehirde, bu yağışın %2’lik kısmı yaz aylarında düşmektedir. Kuzeydeki dağların eteklerine doğru gidildikçe yağışlar da artar.

 

amed Suriyeli bayanlar, amed evlilik, diyar Suriyeli bayanlar, Diyarbakır muhabbet sohbet siteleri, Diyarbakır Suriyeli bayanlar sitesi, Diyarbakır evlilik sitesi, Diyarbakır evlilik, evlilik Diyarbakır, Diyarbakır cet, Diyarbakır, diyarbakirmuhabbet

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eski Mesajlar
Yeni Mesajlar En Çok Oy
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm Mesajları Görüntüle
0
Mesaj Göndermek İstermisin ?x